Tillbaka!

Tillbaka på bloggen och tillbaka i arbete. Tack o lov så fortsätter sommaren på bästa sätt med lagom skön temperatur och soliga dagar varvat med lite regn ibland.

Jag har haft en riktigt härlig sommar så här långt. Det har varit mycket hundar och umgänge denna sommar. Hundutställning, skogspromenader, Österlen, Växjö, glasbruk, loppisar, Gemla, Norrvikens trädgårdar, Lars Lerin på Ravinen, Skånes Djurpark, en massa god mat och det bästa och härligaste umgänget med familj och vänner.

Trädgården mår hyfsat bra. Jag är lite orolig för mitt Ambraträd som planterades förra våren. Tycker att det slokar hur jag än bär mig åt. Kanske trivs det inte alls på sin plats eller så behöver det bara etablera sig riktigt. Tiden får utvisa.

Trots att jag var tidigt ute med att bekämpa sniglarna har de tuggat på alla mina hostor i både rabatter och kruka. Ser faktiskt ganska tråkigt ut. Tror jag ska göra mig av med några av de som står i kruka. Synd bara eftersom de är både stora och snygga.

Jag behöver också förnya lite i några av mina planteringar. Det blir inte alltid som man har tänkt sig och trädgårdens förutsättningar förändras med tiden.

Blodormroten trivs i alla fall alldeles förträfflig bra. Nästan lite för bra…

Glashuset används flitigt om kvällarna. Där har både ätit kräftor och otaliga grillmiddagar. En riktig tillgång som gör att det inte spelar så stor roll att kvällarna inte är tropiskt varma. Man sitter liksom ute ändå.

Hoppas du också har en fin sommar och låt oss njuta av alla de sköna dagar vi har framför oss innan det blir höst.