Rönnbestyr och trädgårdsbesök

Vad är mer tillfreddställande för en trädgårdstok än att vandra runt i den egna trädgården i sakta mak tillsamanns med två som engagerar sig på djupet i varenda planta och alla tankar man har? Efteråt fika och ännu mer trädgårdsprat.

Igår var Anna (Anna Vattenkanna) och Katarina (Katarinas Trädgård) hos mig och det var underbart trevligt. Jag fick bla annat några tips om Ullungrönnen. Den har faktiskt sett ganska rolig ut, för att inte säga ful, denna vår och sommar. Anledningen är att de klena (den är ju inte så gammal) grenarna tyngts ned på ett icke så angenämt sätt av först blommorna och nu de röda bären. Gott råd från damerna var att klippa bort bärklasarna för att "lätta på trycket" lite dessutom stamma upp trädet ytterligare. Vi enades om att de tre nedersta grenarna definitivt skulle bort.

Jag kunde knappt vänta tills de hade gått hem innan bärklasar och grenar rök. Säkert en lättnad för trädet och så mycket snyggare det blev med en gång. Nu kan jag ju visa bilder utan att skämmas.

Tyvärr är den ännu lite skir och avtecknar inte sig särskilt väl mot pilen i bakgtunden.
 Det tog såklart emot lite att klippa bort de vackra rönnbären. Några fick sitta kvar. "Då gör du bara ett snyggt litet höstarrangemang", sa Anna. Lite fint blev det allt. Hoppas att det håller tills på lördag för då ska jag ha trädgårdsbesök igen.
När vi var klara i min trädgård skuttade vi snabbt nerför backen och tittade in i Annas (Goda Stunder och Tokiga idéer) gröna oas.

Anna (Anna Vattenkanna) tog jättefina bilder i min trädgård som hon bloggar om idag. Det är så kul att se sin egen trädgård genom någon annans ögon. Tänk vad olika man ser. Klicka HÄR för att komma till Annas blogg.
Välkomna till mig, nya läsare och följare!