Hallonpannacottapaj - himmelskt god
/
Ytterligare en solig härlig dag ligger framför oss. Man kan ju nästan inte tro att det är sant. Jag har precis varit ute och inventerat bland krokusarna. Jodå, fler mer är på gång.
I helgen bjöd jag på denna hallonpannacottapaj och jag måste bara dela med mig av receptet. Enkel att göra och fantastiskt god.
Hallonpannacottapaj
I helgen bjöd jag på denna hallonpannacottapaj och jag måste bara dela med mig av receptet. Enkel att göra och fantastiskt god.
Hallonpannacottapaj
Pajdeg | ||
12 st | ||
75 gram | ||
Fyllning |
||
5 st | ||
3 dl | ||
1 dl |
250 gram | |||||||
200 gram | |||||||
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs. 2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. 3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. 4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. 5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen. 6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär. |