Nigellas fudge är superdupergod

Vi skulle haft gäster hela lördagen men sjukdom hindrade dem från att komma. Jag tog tillfället i akt, for till stan och handlade julklappar och födelsedagspresenter. Maken tog med sig en hög ungar och åkte pulka. På kvällen eldade vi brasa och tittade på film. Mysigt!

Förutom allas vår Leilia finns det en sockerdrottning till och det är Nigella. Jag har gjort hennes fudge med pistagenötter idag och den är fantastiskt god och dessutom superlätt att göra. Alla som gillar kladdkaka älskar dessa mäktiga godbitar.

Ingredienser
350 g mörk choklad (minst 70 % kakao) - (jag tog 300 g och det blev jättebra)
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
30 g smör
150 g pistagenötter (jag använde saltade)
salt, 1 krm

Gör så här
1. Hacka chokladen. Lägg den, kondenserad mjölk, smör och 1 krm salt i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt och rör om tills det har smält.
2. Lägg nötterna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel.
3. Tillsätt nötterna i den smälta chokladen och rör om.
4. Häll upp smeten i 2 formar à 15x20 cm och släta till ytan.
5. Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills den har stelnat.
6. Skär i rektangulära bitar. Förvaras med fördel i frysen; behöver bara tinas en kort stund.