Supergod pumpasoppa
/
Nu när hösten snart är ett faktum är det bara att göra det bästa av det och jag gillar hösten när jag väl accepterat att sommaren är över. Förra året gjorde jag den här fantastiskt goda pumpasoppan och snart ska jag göra den igen.
Pumpasoppa:
1 kg muscatpumpa
300g sötpotatis
4 medelstora potatisar
1 gul lök
1,5 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 burk svarta bönor
1dl creme fraiche
1) Rensa pumpan från frön. Skär i klyftor och skär loss allt orangefärgat fruktkött och grovhacka det.
2) Skala och tärna sötpotatis och de "vanliga" potatisarna. Grovhacka löken samt skala och finriv ingefäran.
3) Hetta upp 2 msk smör eller olja i en grta. Fräs löken genomskinlig och pressa i vitlöken. Tillsätt också den rivna ingefäran och låt det fräsa en liten stund. Tillsätt sen pumpa, sötpotatis, potatis och buljongtärningarna. Låt det ånga under lock ca 5 minuter. Tillsätt sedan vattnet och låt kola i 20 minuter.
4) Skölj de svarta bönorna under kallt vatten.
5) Mixa soppan slät, tillsätt creme fraiche och häll ner bönorna.
Servera med ett riktigt gott bröd.
Pumpasoppa:
1 kg muscatpumpa
300g sötpotatis
4 medelstora potatisar
1 gul lök
1,5 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 burk svarta bönor
1dl creme fraiche
1) Rensa pumpan från frön. Skär i klyftor och skär loss allt orangefärgat fruktkött och grovhacka det.
2) Skala och tärna sötpotatis och de "vanliga" potatisarna. Grovhacka löken samt skala och finriv ingefäran.
3) Hetta upp 2 msk smör eller olja i en grta. Fräs löken genomskinlig och pressa i vitlöken. Tillsätt också den rivna ingefäran och låt det fräsa en liten stund. Tillsätt sen pumpa, sötpotatis, potatis och buljongtärningarna. Låt det ånga under lock ca 5 minuter. Tillsätt sedan vattnet och låt kola i 20 minuter.
4) Skölj de svarta bönorna under kallt vatten.
5) Mixa soppan slät, tillsätt creme fraiche och häll ner bönorna.
Servera med ett riktigt gott bröd.