Stora sega maränger à la Leila
/
I dag har jag bakat stora sega maränger helt enligt sockerdrottningen Leilas recept. När jag vill göra något smarrigt brukar jag alltid ta mig en titt på hennes recept för då vet man att man alltid får det ultimata smoffet. Jag tänker mig en marängsviss med glass, blåbär blandade med grädde och yoghurt samt kanderade pecannötter. Detta receptet kommer frän tidningen lantlivs senaste nummer. Jag gick i alla fall igång på det totalt.
Ingredienser
Ingredienser
7
st
ekologiska äggvitor
5,25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
5,25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2.
Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3.
Sänk ned bunken i vattenbad och värm
marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera
temperaturen med hjälp av en stektermometer.
4.
Ta bort bunken från vattenbadet och
vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin.
Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen
sjunker ihop!
5.
Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
6.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7.
Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.