Godaste knäckebrödet
/
Jag börjar få tillbaka trädgårdslusten. Urtrevligt besök av Katarina (med härliga bloggen Katarinas trädgård), solsken, besök i Alnarpsparken och idag besök i en urmysig trädgård har gjort sitt till. Härligt!
Idag måste jag dock bjuda på något annat än trädgård. Om du som jag gillar det rysligt goda men enkelt tillagat, måste du bara testa detta recept på knäckebröd. Bara röra.......
3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)
1) Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan.
2) Låt stå över natten i kylen.
3) bred ut smeten tunt på bakplåtspapper, två plåtar.
4) Kör i ugnen i 20 min i 200 grader.
5) Ta ut och skär i bitar. Ta bort bakplåtspappret och läg tillbaka bitarna på plåten.
6) Torka i ugn 30 min i 150 grader. Vänd efter halva tiden.
Så är receptet men jag kan säga att jag körde mina lite längre både i första och andra omgången i ugnen. Jag drog ner temperaturen något och körde båda plåtarna samtidigt med varmluft.
Idag måste jag dock bjuda på något annat än trädgård. Om du som jag gillar det rysligt goda men enkelt tillagat, måste du bara testa detta recept på knäckebröd. Bara röra.......
3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)
1) Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan.
2) Låt stå över natten i kylen.
3) bred ut smeten tunt på bakplåtspapper, två plåtar.
4) Kör i ugnen i 20 min i 200 grader.
5) Ta ut och skär i bitar. Ta bort bakplåtspappret och läg tillbaka bitarna på plåten.
6) Torka i ugn 30 min i 150 grader. Vänd efter halva tiden.
Så är receptet men jag kan säga att jag körde mina lite längre både i första och andra omgången i ugnen. Jag drog ner temperaturen något och körde båda plåtarna samtidigt med varmluft.